نوشته شده توسط : محمد شادمان

دیفرانسیل یکی از بخش های مهم هر ماشینی است که در زیر ماشین بین 2 چرخ جلو یا عقب، قدرت موتور را میان دو چرخ تقسیم می‌ نماید. دیفرانسیل در حفظ سرعت چرخش صحیح هر چرخ بسیار اهمیت دارد


وظیفهٔ انتقال حرکت از جعبه دنده به چرخ‌ها بر عهده دیفرانسیل می باشد.
دیفرانسیل‌ها بخشی از وسایل انتقال نیروی محرکه می باشند که باعث می‌شوند چرخ‌ها با سرعت‌های گوناگون و با نیرویی مساوی چرخش داشته باشند. دیفرانسیل جلو و عقب چرخ‌ها را یاری می دهد تا با سرعت‌های گوناگون بچرخند، در غیر این صورت وسیله نقلیه موقع چرخش به یک طرف می‌رود و خطر تصادف بیشتر می شود. به همین خاطر باید از علائم خرابی دیفرانسیل آگاه باشید تا از ایمنی خود در جاده اطمینان حاصل نمایید.


خرابی دیفرانسیل جلو یا عقب باعث عدم تنظیم سرعت چرخ‌ها در زمان چرخش می گردد، در نتیجه فشار روی محور و چندین مؤلفه دیگر وارد می ‌شود.


بیایید در مورد علائم خرابی دیفرانسیل مفصل صحبت کنیم تا بتوانید در موقع مناسب آنها را تشخیص داده و در صورت نیاز تعمیر کنید


علائم خرابی دیفرانسیل جلو و عقب
زمانی که دیفرانسیل جلو یا عقب در یک وسیله نقلیه شروع به خرابی می‌کند، شروع به نشان دادن بعضی علائم می‌کند.


مراقب این نشانه های رایج باشید:


1. صداهای بلند
این صداهای عجیب و غریب یکی از متداول ترین علائم خرابی دیفرانسیل خودرو است، صداها چنان واضح و بلند هستند که اگر بخواهید هم نمی‌توانید آنها را نادیده بگیرید.
این صدا اغلب ناشی از لقی میان کرانویل و پینیون یا خرابی بلبرینگ‌های داخلی دیفرانسیل است و حتی در دورهای بالاتر آزار دهنده‌تر هم می‌شود. سر و صداها نتیجه روغن کاری ناکافی اجزای دیفرانسیل است.

 

دوستان از صفحات سایت کارکالا هم دیدن کنید و فیلتر هوا، فیلتر روغن، فیلتر بنزین، فیلتر کابین و... خودروی خودتون رو با کیفیت عالی و قیمت مناسب تهیه کنید


چرخ دنده‌ها در زمان چرخش به علت پایین بودن سطح روغن یا کثیف بودن آن، ناله می‌کنند یا سروصدا می‌دهند.
نشت مایعات می‌تواند یکی دیگر از علت های بالقوه باشد. عدم تعویض روغن در فواصل زمانی معین شده امکان دارد این مشکل را به وجود آورد.
روغن قدیمی هیچوقت مثل روغن تازه توانایی روغنکاری مناسب اجزای دیفرانسیل را ندارد و امکان دارد سرعت خراب شدن آن را تسریع نماید. در نتیجه همواره برنامه تعویض و نگهداری روغن را برای هر سیستم موجود در وسیله نقلیه دنبال کنید.


2. بوی سوختگی
رانندگی با دیفرانسیل خراب امکان دارد موجب بوی سوختگی از گیربکس یا دیفرانسیل گردد.
لکه قرمز رنگ زیر اتومبیل هم می‌تواند این بوی سوختگی را همراهی کند. یک علت احتمالی می‌تواند نشت روغن از هر یک از مهر و موم‌های موجود در سیستم باشد. بوی سوختگی همچنین می‌تواند روغنکاری ضعیف را نشان دهد، در نتیجه تعویض روغن می‌تواند این مسئله را برطرف نماید.
بیشتر افراد تعویض روغن را فراموش می‌کنند چرا که فکر می‌کنند این روغن به اندازه مایعات در سیستم‌های دیگر احتیاجی به تعویض ندارد. ولی هر زمان که با یک مشکل افتراقی روبرو شدید، تعویض روغن می‌تواند راه حل ممکن برای حل مشکل خودروی شما باشد.


3. خرابی نابهنگام لاستیک
چطور بفهمیم دیفرانسیل عقب خراب است؟ لاستیک‌های خودرو را چک کنید. دیفرانسیل خراب به این معنی است که چرخ‌ها در زمان چرخاندن یک گوشه با همان سرعت حرکت می‌کنند، این امر باعث سایش زودرس لاستیک داخلی می گردد.


4. ارتعاشات Shaft Drive
یکی دیگر از نشانه های اولیه خرابی دیفرانسیل، وجود ارتعاشات در درایو شفت می باشد، وسایل نقلیه تمامی چرخ و ماشین های چهار چرخ دارای یک درایو شفت می باشند که قدرت را از پرونده انتقال به دیفرانسیل جلو انتقال می دهند.
وجود لرزش در درایو شفت یکی از نشانه های خرابی دیفرانسیل عقب می باشد، این ارتعاشات نتیجه فرسودگی بیش از اندازه در اتصالات است. درست مثل صداهای ناله، با بالا رفتن سرعت اتومبیل لرزش افزایش پیدا میکند. نشت مایعات دیفرانسیل این مشکل را حادتر می‌کند. امکان دارد خیلی از رانندگان به این مشکل توجه نداشته باشند، چون یک وسیله نقلیه به علت های گوناگون قادر است لرزش داشته باشد. ولی انجام اقدامات اولیه امکان دارد دیفرانسیل شما را از عدم موفقیت کامل نجات دهد.


5. صدای دنده
جدا از صداهای ناله، صداهای وزوز یا زوزه زدن هم از نشانه های خرابی دیفرانسیل می باشند. خوب زمانی که بر روی پدال گاز فشار می‌ دهید تا وسیله نقلیه سرعت پیدا کنید، این صدا هم بیشتر میشود.

دوستان از صفحات سایت کارکالا هم دیدن کنید و فیلتر هوا، فیلتر روغن، فیلتر بنزین، فیلتر کابین و... خودروی خودتون رو با کیفیت عالی و قیمت مناسب تهیه کنید





:: موضوعات مرتبط: مقالات خودرویی , ,
:: برچسب‌ها: دیفرانسیل خودرو , نشانه های خرابی دیفرانسیل خودرو-کارکالا-فیلتر خودرو-علائم خرابی دیفرانسیل ,
:: بازدید از این مطلب : 33
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 29 بهمن 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: